Bosna Post
za nijansu bolji od drugih

Vozači ne razmišljaju o posljedicama nepoštivanja saobraćajnih pravila

Na Trgu Republike Srpske u Banjaluci postavljen je simulator čeonog sudara i poligon za obuku djece osnovama kretanja u saobraćaju

Siguran sam da većina vozača zna sve vezano za bezbednost u saobraćaju, ali da ne znaju sa kakvim i kolikim ozbiljnim posledicama mogu da se susretnu ako ne poštuju pravila, rekao je Slaviša Savić (42) iz Šabca, koji učestvuje u kampanji “Čuvaj se” koja se provodi u Srbiji sa ciljem povećanja bezbjednosti saobraćaja.

“Ja sam osoba sa invaliditetom već 24 godine, sa nepunih 18 godina zbog prebrze vožnje, neposedovanja vozačke dozvole i neiskustva sleteo sam automobilom u momentu kada sam pokušao da se trkam sa drugom. Tom prilikom sam zadobio povredu kičme, kičmene moždine i od tada se nalazim u invalidskim kolicima”, ispričao je Savić na početku dvodnevne VI Međunarodne konferencije “Bezbjednost saobraćaja u lokalnoj zajednici”, koja je danas počela u Banja Luci.

Organizatori konferencije su Ministarstvo saobraćaja i veza Republike Srpske (RS) i Agencija za bezbjednost saobraćaja RS.

U okviru ovogo događaja, danas i sutra na Trgu Republike Srpske u Banjaluci postavljen je simulator čeonog sudara i poligon za obuku djece osnovama kretanja u saobraćaju.

Konferenciju je otvorio Nedjeljko Čubrilović, predsjednik Narodne skupštine RS, koji je rekao da je skup okupio više od 200 učesnika sa oko 50 referata.

“Danas smo čuli poruku čovjeka koji je imao trgičnu sudbinu poslije saobraćajnog udesa i njegova poruka ‘Čuvaj se’ mislim da će odzvanjati kao eho u ušima svih nas tokom dužeg vremenskog perioda”, rekao je Čubrilović.

Izvor Agencije Bosna Post
Comments
Loading...