Bosna Post
za nijansu bolji od drugih

Ugasila se AirABA, prvi telekom operater u BiH koji nije bio u državnom vlasništvu

AirABA d.d. je osnovana u junu 2005. godine kao prvi telekom operater u Bosni i Hercegovini

Regulatorna agencija za komunikacije (RAK) obavještava korisnike telekomunikacijskih usluga u Bosni i Hercegovini, koji su koristili usluge operatora Airaba d.d. Sarajevo, da je ovaj operator prestao s radom i pružanjem telekomunikacijskih usluga.

– Zainteresovani korisnici, koji žele da nastave s korištenjem telefonskih usluga i usluga pristupa Internetu, imaju mogućnost da te usluge ostvare preko drugih operatora telekomunikacija po vlastitom odabiru, putem telefonskih brojeva koji će im se dodijeliti na korištenje, odnosno internet paketa koji su na raspolaganju – saopćeno je iz RAK-a.

Korisnici telefonskih usluga, koji su do prestanka rada Airaba d.d. Sarajevo telefonske usluge ostvarivali kod ovog operatora, a putem telefonskih brojeva prenesenih od drugih operatora, za nastavak korištenja usluge kod novoodabranog operatora mogu zadržati telefonski broj, tako što će ga prenijeti kod tog operatora, podnoseći mu zahtjev za prenos u skladu s procedurom propisanom od tog operatora, navodi se u saopćenju.

AirABA d.d. je osnovana u junu 2005. godine kao prvi telekom operater u Bosni i Hercegovini koji nije bio u državnom vlasništvu.

Izvor Agencije Bosna Post
Comments
Loading...