Bosna Post
za nijansu bolji od drugih

Policija u vozilu terorista ISIS-a pronašla eksploziv na daljinsko upravljanje

Turska policija je na parkingu tržnog centra u Bayrampaši privela četiri pripadnika ISIS-a, od kojih dvije ženske osobe

Policija u istanbulskoj četvrti Bayrampaša uhapsila je četiri pripadnika terorističke organizacije ISIS u čijem vozilu je pronašla eksploziv na daljinsko upravljanje, javlja Anadolu Agency (AA).

Turska policija je na parkingu jednog tržnog centra u Bayrampaši privela četiri pripadnika ISIS-a, uključujući dvije ženske osobe.

Iz policije su naveli da su pokrenuli akciju nakon što je sinoć u dva stana u četvrtima Esenyurt i Arnavutkoy izbio požar, a zatim uslijedile i eksplozije.

Pripadnici policije su potom pratili vozilo u kojem su se nalazile osobe za koje je postojala sumnja da su u ime terorističke organizacije ISIS planirale napad.

Nakon saznanja da se u vozilu bijele boje nalaze četiri pripadnika ISIS-a, policijski timovi su intenzivirali akciju.

Teroristi su u subotu u poslijepodnevnim satima na parkingu tržnog centra u Bayrampaši ostavili vozilo, te pokušali pobjeći.

Nakon što se nisu oglasili na upozorenja policije da se predaju, jedan od terorista je neutraliziran, tako što je pogođen u nogu, a ostala tri pripadnika ISIS-a su ubrzo uhvaćena.

Ranjeni terorista je prebačen u bolnicu, a ostale tri osobe su odvedene u policijsku stanicu.

Timovi za uništavanje eksplozivnih sredstava detonatorom su ispitali sumnjivo vozilo koje su koristili teroristi. Utvrđeno je da se u vozilu nalazio ručno izrađen eksploziv na daljinsko upravljanje.

Izvor Andolu Agency
Comments
Loading...