Bosna Post
za nijansu bolji od drugih

Akcija Agrokor: Pretresi širom Hrvatske, sve više uhapšenih

Policija je jutros oko šest ušla u Kulmerove dvore, rezidenciju Ivice Todorića u Zagrebu, a uz to oko 300 policajaca akciju izvodi na više od 60 lokacija u Hrvatskoj.

Državno odvjetništvo Republike Hrvatske već mjesecima provodi izvide, a jutros nešto prije 6 sati – policija je stigla u Kulemrove dvore, rezidenciju Ivice Todorića. Na ‘meti’ istrage je 15 ljudi. Uhapšenih je sve više…

Bivši izvršni potpredsjednik Agrokora Mislav Galić dovezen je u policijsku postaju na zagrebačkim Oranicama.

Ljerka Puljić, koja je danas ranije privedena, u pratnji policije bit će odvezena na Rab gdje će se pretresti njena kuća koju tamo ima, javlja naša reporterka Vanja Kranic.

Ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić izjavio je kako u slučaju Agrokor svi rade svoj dio posla, uključujući policiju i Državno odvjetništvo, te da će, ako je netko kriv, za to i odgovarati, ali će to utvrditi istraga i započeti izvidi.

Policija je jutros oko šest ušla u Kulmerove dvore, rezidenciju Ivice Todorića u Zagrebu, a uz to oko 300 policajaca akciju izvodi na više od 60 lokacija u Hrvatskoj.

Kulmerove dvore napustio je odvjetnik Čedo Prodanović. Iz automobila dobacio da će ‘ovo sve skupa jako dugo trajati’, a na pitanje gdje mu je klijent rekao je: ‘Vrlo brzo ćete saznati…’

Priveden je i Damir Kuštrak, bivši dugogodišnji menadžer Agrokora.Policija ga je pronašla na adresi Lovćenska 21, a ranije su ga tražili na adresi Nova Ves 28, no tamo je bila njegova majka, piše Jutarnji list.

Politički tajnik Mosta Nikola Grmoja izjavio je da su hapšenja očekivana te treba “privesti” političare pred Istražno povjerenstvo za Agrokor.

Nakon što je u njegovom stanu obavljen pretres, slobode je lišen i Mislav Galić, bivši izvršni potpredsjednik Agrokora, javlja naša reporterka Katarina Brečić.

U tijeku su pretresi i kod Marijana Alagušića, bivšeg savjetnika u Agrokoru, potvrdio je njegov odvjetnik Fran Olujić, koji je dodao kako je njegov klijent u Londonu, te kako će se odazvati eventualnom pozivu istražitelja, javlja Dnevnik.hr.

Pred Kulmerove dvore došao je i Ivan Pernar.

Uhapšena je i Piruška Canjuga, potvrdio je za N1 njezin odvjetnik Anto Nobilo. Sad ima status uhapšene i policija je smije zadržati 48 sati, kazao je Nobilo za N1.

Comments
Loading...